Köpvillkor

Allmänna villkor

TEBA tillämpar såväl konsumentköp lagen som distansavtalslagen. För att genomföra en beställning måste kund vara myndig, 18år, eller ha målsmans medgivande. Med kund avses en fysisk person.
Vid exportförsäljning gäller alltid förskottsbetalning, verklig fraktkostnad tillkommer. Fraktbeloppet kommer på fakturan, som skickas via mail.

Beställning

Beställning av produkter ifrån TEBA kan göras på www.teba.se Min ordersumma exkl.frakt är 250:-inkommande beställning besvaras med en skriftlig orderbekräftelse via mail.
Beställning är bindande från TEBAs sida först efter att orderbekräftelse erhållits av kund. TEBA förbehåller sig rätten att neka kund köp. Alla beställningar anses bindande. Har du gjort en beställning av misstag måste du  kontakta oss omedelbart.

Priser

Alla priser anges inklusive svensk moms, för närvarande 25%. TEBA reserverar sig för momshöjningar och andra prisförändringar som vi inte kan råda över.Vi reserverar oss för felskrivningar på tex priser etc. vi ändrar utan meddelande till rätta priser.

Betalning

Vi erbjuder i dagsläget våra privatkunder olika betalningsalternativ vid Näthandel
Betalningspåminnelser debiteras med en avgift på 25 kr. Vid räntedebitering uttages en ränta på 24% och faktureringsavgift på 50 kr.

4,1 Betalning med kreditkort.

Du kan välja att betala online med ditt Visa eller Mastercard.
När varorna är framme erhåller du ett SMS, har du inte uppgivet något mobilnr kommer istället en avi i brevlådan.
Sen är det bara att hämta ut varorna på ditt utlämningsställe.
Det tillkommer ingen extra avgift om du betalar med ditt kreditkort, förutom en fraktkostnad på 79 kr om ordern inte överstiger 995,-.
Du kan endast beställa mot din folkbokföringsadress om du väljer att betala med ditt kreditkort. Vi förbehåller oss rätten att undersöka adressen att den du beställt till är din folkbokföringsadress, om den inte är rätt förbehåller vi oss rätten att häva ditt köp.
Vid genomförande av köp på sajten reserveras köpesumman på ditt kort / bankkonto.
Om en vara skulle vara slut återkommer vi och frågar om ni önskar att vi skickar resterande varor , då drar vi det nya mindre beloppet efter godkännande ifrån Er.
 I det fall ditt kort är kopplat till ett bankkonto kan detta visas som olika på kontoutdrag beroende på hur din bank valt att presentera bokningen.

4,2  Förskottsfaktura

Förskottsbetalning innebär att ni betalar in faktura beloppet på vårt bankgiro konto och när vi ser Er betalning skickar vi varorna.
Fraktkostnaden är då 79:-
Vi skickar alltid en förskottsfaktura per mail eller vid önskemål per brev med kompletta uppgifter på totalsumman och fakturanr samt bankgironr.

Önskar ni då inte vilja fullfölja beställningen har ni möjlighet att annullera den.
Efter att vi erhållit betalningen bekräftar vi via e-mail att paketen är på väg.Skriv ert mobilnr så får ni aviseringen via SMS4,3 Faktura för privatperson (KLARNA)


Betalningsvillkor 14 dagar.

Min ordersumma 250:- exkl frakt

Fraktkostnad debiteras med 79:-  Vid val av faktura som betalningsmedel tillkommer en extra avgift om 39 kr inkl moms.

Fraktfritt över 995:-

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet fn enligt lag 60 kr samt dröjsmålsränta med 25% + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning utan kännedoms kopia och sker leverans endast till folkbokförd adress. Vid val av faktura som betalningsmedel tillkommer en extra avgift om 39 kr inkl moms.
Villkor Klarna. Du måste vara över 18 år.  Du får inte ha några betalningsanmärkningar.  Du får inte ha tidigare obetalda krav från Kreditor. Din adress måste vara samma adress som du är folkbokförd på, särskilda villkor kan vara tillämpade.
Hur går köpet till?    Ni ska bekräfta uppgifter i kassan.    Att  ni slutför köpet samtycker till Klarnas kontroller.  Fakturan kommer tillsammans med varan.  Betalningsfristen är vanligtvis 14 dagar, särskilda villkor kan vara tillämpade.  Om man inte betalat i tid skickar Klarna en påminnelse och måste då ta ut en påminnelseavgift för att täcka sina kostnader.


4,4 Kontant Avhämtning i butik

Om du väljer Att hämta dina varor direkt i butik kan du givetvis betala kontant vid hämtningstillfället. 

5. Leveranstid

Normal leveranstid är 2-5 arbetsdagar. Avvikelser kan förekomma. I sådana fall kontaktar vi kunden. TEBA kan inte hållas ansvarig för att leverera slutsåld/utgången produkt .

6.Leveransförsening

Om leveransförsening av någon anledning uppstår kommer vi att kontakta dig. Givetvis kommer vi att göra allt vi kan för att leverera din beställning så snabbt som möjligt. Du som kund har docka rätt att hava köp vid omfattande leveransförsening.
Det kan uppstå situationer som gör det omöjligt för oss att fullfölja en beställning, exempelvis om våra leverantörer inte kan fullfölja sina åtaganden gentemot oss.
TEBA förbehåller sig rätten att friskriva sig från ersättning till kund vid sådana situationer eller vid leveransförsening.

7.Leveransvillkor/Leveranssätt

Våra varor levereras från vårt eget lager.  
I dagsläget erbjuder vi våra kunder olika leveransalternativ.
Du ser alltid den totala fraktkostnaden i kassan när du lägger din beställning. Nedan följer information och prisexempel om våra leveransalternativ.

7,1  Paket

Paket måste hämtas ut inom 7 dagar för säkerhetsskull sedan kan paketet returneras och vi debiterar våra omkostnader för frakter min 250: -. Paketet anländer till ditt lokala uthämtningsställe därefter aviseras det hem till dig att ditt paket anlänt.
Har ni angett ett mobilnummer vid beställningen kommer det att SMS aviseras.

7,2  DHL, Schenker

Foder och skrymmande varor på pall skickas med dessa.

8. Garanti


Vi lämnar garanti enligt varje tillverkares omfattning och rekommendation. För att garantin skall gälla skall produkterna hanterats på det sätt som föreskrivs och kan anses som normalt för produkten. Om du får problem med en produkt kontakta oss. Kunden står för fraktkostnad till serviceverkstad. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Spara därför alltid kvittot under garantitiden!
Vi lämnar ingen garanti på leksaker.


9. Öppet köp / Ångerrätt


TEBA tillämpar distans-hemförsäljnings lagen. Det innebär att du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning. Varan skall returneras i oförändrat skick och i original förpackningen. TEBA förbehåller sig rätten att debitera kund om något saknas eller ny förpackning måste inköpas. Returer som skickas mot postförskott löser vi ej ut. Kontakta oss gärna.
Returfrakten bekostas av kund.
Specialbeställda varor, måttsydda etc bytes ej.
Fel expedierade varor kontakta oss direkt och vi står för returfrakten.
OBS vid retur i brev står kunden för risken om brevet försvinner på vägen.
Vid återbetalning av returer ange ditt bankkontonummer och bankens clearingnummer.

10. Reklamation

TEBA tillämpar konsumentköpslagen vid reklamationer. Därmed åtar vi oss att byta ut felaktiga eller trasiga produkter utan extra kostnad. Tänk på att inte lösa ut paket med synliga fel. Sådana fel skall rapporteras direkt till Chaufför eller vid hämtningstillfället. Dolda fel skall anmälas till oss inom 3 arbetsdagar från det att du mottagit varan.

11. Outlösta paket

Outlösta paket debiteras en min avgift för närvarande 250: - eller verklig kostnad om den överstiger 250: -. Avgiften debiteras i efterskott. Vid utebliven betalning vidarebefordras ovillkorligen kraven till inkassoservice. Inga undantag görs.

12.GDPR Dataskyddslagen

Vi registrerar dina personuppgifter för att vi ska kunna leverera varor till dig. Personuppgifterna registreras hos TEBA. När det samlas in personuppgifter ifrån dig i vår webbshop är det sådana uppgifter du själv lämnat för att kunna genomföra ett köp eller erhålla ett nyhetsbrev. Du kan erhålla information på vad vi registrerat och varför.  Vi sparar eller sänder inte kunduppgifter krypterat.

Uppgifter som lämnas via www.teba.se skickas eller säljes inte på något sätt vidare till tredje part.

Uppgifterna sparas enligt gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Vi behåller dina personuppgifter så länge det behövs för att vi ska kunna administrera din beställning, fakturera, hantera klagomål, reklamationer och för att du ska kunna göra gällande ett garantiärende.

Som registrerad hos TEBA har du alltid rätt att göra invändningar mot registreringen och du har rätt att veta vilken information som är registrerade. Dessa rättigheter har du enligt GDPR och frågor i samband med det riktas till TEBA via e-post: info@teba.se.

13.Reservation


TEBA reserverar sig mot felaktigheter i innehåll och priser  på webbsidan. Erbjudanden och Priserna på nätet kan skilja sig ifrån butiken i Höör.